Aktiviteter

Copyright © All Rights Reserved F:a Ola Thorsen

Bävsjöryd Såg

Aktiviteter

 

Fotograf: Hans Wretling, Lerum

Under hela projektet har vi haft Öppet Hus och guidade visningar för allmänheten. Den pedagogiska delen av projektet värderar vi högt, så alla som vill boka en guidad visning är mycket välkomna att kontakta oss för närmare upplysningar.

 

Tillsammans med andra historiska besöksmål i Göteborgs Insjörike har vi startat ett nätverk kallat "Vår historia berättar...". Där arbetar vi med att ta fram gemensamma paketerbjudanden med aktiviteter riktade till allmänheten, skolor, företag m.fl. - hämta gärna gratis vår gemensamma Besöksguide-app!

 

Lerums Byggnadshytta förvaltar och driver Bävsjöryd Såg som ett levande Arbetslivsmuséum och ett spännande utflyktsmål i en vacker miljö. Förutom Öppet Hus- och Sågdagar för allmänheten arrangerar vi även Öppen Verkstad samt guidade visningar för bokade grupper. Om så önskas erbjuder vi café-verksamhet, catering och olika aktiviteter såsom tipspromenader, filmvisning, vin-, öhl- eller whiskeyprovning i den unika miljön på sågen.

 

I närområdet finns många fina vandringsleder, t.ex Vildmarksleden, Stamsjörundan och Härskogen. Vi ger vandringstips samt ordnar gärna en trevlig avslutning på Bävsjöryd Såg med fika & aktivitet!

 

Vi erbjuder även hantverksrelaterade dagskurser och kurspaket (kurs+mat+ev. logi) för alla som i egen takt vill upptäcka sågmiljön och ta del av platsens historia.

 

Vi är öppna för dina önskemål och förslag - hör av dig!

Vad vi erbjuder

Som ideell förening med frivilligt arbetande funktionärer är vi helt beroende av de bidrag och små entréavgifter vi tar ut för att driva runt verksamheten på Bävsjöryd Såg. Vid intresse för något av det vi erbjuder ber vi er att kontakta oss via formuläret på Kontaktsidan här på hemsidan. Där kan ni kort beskriva vad ni önskar och vilka ni är - vi återkommer då med aktivitets- och kostnadsförslag så snart som möjligt! För frågor som behöver snabba svar går det också bra att ringa aktuell kontaktperson.

Vi samverkar med nedanstående organisationer när vi arrangerar kurser och evenemang:

Öppettider, priser mm.

Muséet drivs helt ideellt vilket gör att vi har begränsade öppettider. Övriga tider erbjuder vi guidade visningar för enskilda grupper enligt överenskommelse.

 

Vi ser fram emot ert besök!

  • HOLKVERKSTAD & CAFÈ - 10.00 - 14.00, 2:a lördagen i månaden FRI ENTRÉ Stängt januari och juli.
  • GUIDAD VISNING - tid enligt ÖK

PRIS: 200 kr + 20 kr per person

Alla barn under 15 år gratis!

  • PRIVAT LOKALBOKNING - endast för medlemmar i LBH o Sågens Vänförening.

PRIS: Enligt ÖK (låg självkostnad)

Vänföreningen

Gå med i SÅGENS VÄNFÖRENING och hjälp till att bevara den unika miljön!

Hela medlemsavgiften på 100 kr/år går oavkortat till underhåll och drift av sågen. Anmälan via kontaktformulär på denna hemsida - välkommen!

Medlemsförmåner:

  • Nyhetsbrev om aktiviteter
  • Gratis fika Arbetslördagar
  • Rabatter på alla arrangemang
  • Möjlighet att till låg kostnad boka Sågen för egna aktiviteter, t ex barnkalas, kurser, teambuilding mm.

Sågspån...

VANDRINGSLEDER

Kombinera ditt besök på Bävsjöryd Såg med en härlig skogsvandring!

Här hittar du bra förslag och kartor:

Vildmarksleden

Lerum

 

UTFLYKTSMÅL

Besök fler spännande arbetslivsmuseum! Här hittar du en bra karta över besöksmål:

NAV - kartan